JUBILEJ MILOSRĐA

Klikni na sliku

Video

 

Posjetitelji

DanasDanas120
JučerJučer123
UkupnoUkupno624965

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 102 

Traženje

Franjevački novaci posjetili Župu PDF  | Ispis |

http://www.franjevci-split.hr/galerija/metkovic_novaci_2014/content/bin/images/large/_6880500800.jpgU nedjelju, 1. lipnja 2014., novaci s Visovca zajedno s meštrom fra Jurom J. Šimunovićem posjetili su Župu sv. Ilije u Metkoviću. Novaci su sudjelovali na svetoj misi u 9.30 sati u crkvi Svetog Ilije te u 11 sati na Kladi u crkvi Sv. Franje Asiškog. Misna slavlja predvodio je  meštar fra Jure uz koncelebraciju župnika fra Petra Gulića. „Biti kršćanin znači ne samo vjerovati Kristu, u Krista nego i pokušavati živjeti po primjeru koji nam je dao“, kazao je fra Jure.

Više...
 
50 godina svećeništva fra Srećka Vekića PDF  | Ispis |

Na otočiću Visovcu, 24. travnja 2014. godine, naš župljanin fra Srećko Mate Vekić proslavio je 50 godina svećeništva s još 9 -icom svećenika franjevaca: fra Stjepan Čovo, fra Josip Čugura, fra Šimun Čugura, fra Mario Jurišić, fra Josip Matić, fra Petar Pletikosa, fra Frano Samodol, fra Milan Ujević i fra Jozo Zrnčić. Slavljenike je zaredio mons. Frane Franić u franjevačkoj crkvi u Makarskoj na Uskrsni ponedjeljak 30. ožujka 1964. godine. Euharistijsko slavlje je predvodio provincijal fra Joško Kodžoman, a u koncelebraciji je bilo 29 svećenika. Među sudionicima slavlja sudjelovalo je još 19 fratara.

Više...
 
Otkrivena spomen ploča fra Stanku Petrovu

U četvrtak, 26. rujna 2013. godine, u župnoj crkvi Sv. Ilije otkrivena je spomen-ploča fra Stanku Petrovu. Svetu misu predvodio je fra Gabrijel Hrvatin Jurišić, urednik zbornika Kačić te umirovljeni profesor na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju. Koncelebrirali su župnik fra Petar Gulić, fra Vinko Prlić župnik u Staševici i župni vikar fra Lukica Vojković. Na svetoj misi i otkrivanju spomen-ploče sudjelovala je obitelj i rodbinu fra Stanka Petrova. Spomen-ploču otkrio je fra Stankov najstariji pranećak Jakov Petrov.

Više...
 
Visovac: obačenje i zavjetovanje

Na otočiću Visovcu u subotu, 6. srpnja 2013. godine, u novicijat je primljeno 6 postulanata, a prve zavjete položilo je 9 novaka. Obred primanja, euharistijsko slavlje i obred zavjetovanja predvodio je fra Joško Kodžoman, provincijal. Među primljenim kandidatima u novicijat su i naša dvojica župljana Ivo Rastočić – „Tica“ te Martin Romić. Naše mlade fratre na Visovcu u molitvi su pratili župljani Župe sv. Ilije koji su u zajedništvu s župnikom fra Petrom stigli na Visovac.

Više...
 
Župni zbor pohodio Vareš i Oćeviju

U nedjelju 28. travnja, članovi mješovitog župnog zbora župe Sv. Ilije, posjetili su grad i župu Vareš. Naši zboraši posebo su uzveličali misno slavlje na pučkoj misi u župnoj crkvi Sv. Mihovila. Svetu misu je predvodio župnik fra Petar Gulić uz koncelebraiju mjesnog župnika fra Mirka Majdandžića. Osim boravka u Varešu, članovi župnog zbora obišli su Oćeviju, poznate oćevske majdane i druge prirodne ljepote ovog mjesta.

Više...
 
Fra Domagoj Volarević magistrirao

Naš župljanin fra Domagoj Volarević, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, 6. studenoga 2012. na Papinskom liturgijskom institutu (Pontificio Istituto Liturgico) pri Pontificio Ateneno Sant'Anselmo položio je magistarski ispit. Fra Domagoj je branio rad pod naslovom „Antifona Salve Sancte Pater. Povijesna, teološko – liturgijska i simboličko – muzikološka studija o antifoni i posebno o njenom značenju unutar Obreda preminuća sv. Franje.” Fra Domagoj je time stekao akademski stupanj magistra znanosti iz teologije, sa specijalizacijom iz liturgike, te nastavlja doktorski studij i daljnju specijalizaciju na Papinskom Liturgijskom Institutu.

Našem fra Domagoju u ime svih župljana župe Sv. Ilije od srca čestitam i neka ga prati blagoslov Božji u daljnjem studiju.

Fra Petar Gulić, župnik

 
<< Početak < « 1 2 » > Kraj >>

Stranica 2 od 2